dilluns, 1 de desembre de 2014

Preparant la xerrada de la Violeta

Les doules

Les doules són dones que es dediquen a acompanyar a les dones durant l'embaràs, el part i les hores següents als part. La seva tasca principal es la de donar suport a la dona, emocional i físic, preocupant-se pel seu estat general. Avui en dia, aquest terme pot incloure també la parella de la dóna o altres membres de la seva família.  
Aquestes doules no tenen una preparació acadèmica, la seva formació consisteix en coneixements sobre la fisiologia de l'embaràs, part, lactància, educació prenatal...Tradicionalment, aquesta funció la realitzaven les dones, les quals s'ajudaven entre elles i mitjançant l'observació del part i la criança adquirien diferents coneixements sobre la maternitat. 

Actualment, aquestes vivències ja no són com abans i les necessitats de la dóna han canviat, i per tant, els coneixements que es poden adquirir també han canviat. 

Educació Viva 

La educació viva consisteix en un mètode d'educació que té com a protagonista els nens, els seus interessos i les seves necessitats. Jo opino que aquest sistema d'ensenyament no esta malament, ja que mitjançant un mètode diferent s'esta ajudant a l'infant a aprendre d'una manera que no li resulti negativa. 1 comentari:

  1. Vist.
    Compte amb els accents diacrítics: la dona, no en porta; el verb DONAR, ell/ella dóna, sí que en porta. Corregeix l'error!

    ResponElimina