diumenge, 21 de desembre de 2014

Segona Convidada: La Violeta


http://1.bp.blogspot.com/-62JPDujW-ac/VJGYCmwvqXI/AAAAAAAABqY/rEmL5BRLh1Q/s1600/IMG_0190%2B(Copy).JPGL’anterior dimecres 17 de desembre va vindre la Violeta a fer-nos una xerrada sobre les doules i la seva forma d’educar.

La Violeta té el títol de educadora social, a més d’una formació com a doula. Va decidir fer-se doula després del naixement del seu segon fill, el que va provocar un canvi de prioritats per part d’ella i la seva parella. 

Ella té una visió diferent en vers l’educació, i és per això que, fins fa poc, el seu fill gran no havia estat escolaritzat, i ara ho esta en una escola enfocada en “l’educació viva”. Consisteix, bàsicament, en que el nen només aprendrà el que ell vulgui aprendre. 

Personalment, aquesta forma d'educació no acaba de convencèrme.  Per una part, puc entendre els motius i les raons pels que la Violeta vol que tinguin una educació lliure, però per altra part penso que no és molt eficaç. Crec que tot nen hauria de tenir una sèrie de coneixements bàsics, de "cultura", que potser aquest nens no tindran perquè simplement no els interessa, però que pel seu futur siguin importants.

1 comentari: