dilluns, 16 de març de 2015

Booktubers, els nous crítics literaris?

Amb l’ajut d’Internet la nostra forma de relacionar-nos ha canviat i amb ella han nascut noves formes de promocionar i crear continguts relacionats amb la cultura. I podem dir que aquesta revolució de continguts l’han protagonitzat els joves, creadors de molts fenòmens, entre d’ells, els booktubers. 

Inicialment en anglès, aquests nou fenomen de temàtica literària s’ha anat estenent, fins a donar lloc als primers vídeos de booktubers en espanyol, els quals apareixen a l’americà llatina amb la mexicana Fa Orozco, realitzant aquella primera ressenya que fomentaria la creació de nous canals com ara el de Raiza Revelles amb 502.947 subscriptors o el de Alberto Villareal amb 80.084.  Finalment, aquests fenomen ha arribat a espanya amb blocs molt populars com el de El coleccionista de Mundos (111.106 subscriptors) o el de Javier Ruescas (57.857 subscriptors), escriptor de la trilogia Play. 

Des de casa comparteixen el seu interès per la literatura mitjançant ressenyes de llibres, compartint les novetats, fent jocs i mostrant les seves biblioteques. Els seus vídeos arriben a moltíssims lectors, majoritàriament joves, i gracies a les seves opinions, fetes de forma dinàmica i sincera, fomenten l'hàbit de la lectura a més d’assegurar la supervivència d'alguns clàssics donant-los a conèixer i canviant la forma en la que els joves els veuen.  Però, tot i això, els podem considerar els nous crítics literaris?

2 comentaris:

  1. Vist. el tema molt interessant.
    Sembla que algun company voldrà enregistrar algun booktuber... Quedaria molt bé, si és que tu, que ets l'experta, no et decideixes.

    ResponElimina