dilluns, 9 de març de 2015

Pee-Power: energía microbiana

A la Universitat del Oest d'Anglaterra (UWE Bristol) s'ha instal·lat el primer prototip d'utilitat real d'un nou sistema d'aprofitament de la orina per la producció d'electricitat. Aquests projecte té com a objectiu posar a prova l'eficiència dels nous prototips de vàters per poder així posar-los en funcionament en els camps de refugiats, on els subministres d'energia són insuficients. 

Les cèl·lules de combustible microbianes funcionen mitjançant els microorganisme vius que s'alimenten de l'orina (el combustible), per el seu propi creixement i manteniment. Aquests tipus de bacteris capten una apart de l'energia bioquímica. Les primeres probes mostren que la quantitat d'electricitat produïda es suficient per il·luminar la instal·lació.

Personalment, m'he decidit per aquesta noticia perquè m'ha semblat que és un invent important, ja que aquests prototip de vàter ajudarà, a no només a aprofitar totes les fonts d'energia possibles, sinó també a aquelles persones que no tenen al seu abast els recursos necessaris.

1 comentari: